top of page

Viittomakielisen ilmaisun riemua Helsingin Luckanilla lauantaina 26. elokuuta 2023

Päivitetty: 25. elok. 2023

Viittomakielisen kirjallisuuden ja ilmaisun tapahtuma Ursa Verbum tulee jälleen!


Tapahtuma toteutetaan toista kertaa ja tällä kertaa tapahtuma valtaa vuorostaan suomenruotsalaisen kulttuurikeskus Luckanin Helsingin Yrjönkadulla. Samalla tapahtuma toteutetaan molemmilla kotimaisilla viittomakielillä.


Ursa Verbumissa saat ainutlaatuisen tilaisuuden sukeltaa viittomakielisen kirjallisuuden maailmaan ja tutustua viittomakieliseen ilmaisuun eri muodoissaan työpajojen, Pecha Kucha -luentojen ja paneelikeskustelun muodossa. Lisäksi ohjelmaa tähdittävät viittomakieliset lahjakkuudet niin kotimaasta kuin kansainvälisiltä estradeilta.


Tämän vuoden teemana on "musiikkia silmille".


Piirros: Olga Green

Ursa Verbum - Viittomakielisen kirjallisuuden ja ilmaisun tapahtuma


Perjantaina 26.8.2023 kello 10-15

Luckan Helsingfors

Yrjönkatu 27, Helsinki

Vapaa pääsy, kaiken ikäisille


Päivän ohjelma levittäytyy Luckanin kolmelle estradille: Torgetiin, Verandaniin ja Lilla Luckaniin. Torgetissa nähdään kymmenen minuutin Pecha Kucha -pikaluentoja viittomakieliseen ilmaisuun liittyvistä aiheista, sekä paneelikeskustelu "Musiikkia silmille - Miten onnistua viittomakielisessä ilmaisussa?" Paneelikeskustelu striimataan Luckanin Youtube-kanavalle.


Verandanissa on vaihtuvia walk in -työpajoja, joissa pääset ilakoimaan viittomakielisen ilmaisun parissa. Lilla Luckanissa sijaitsee vauvojen ja taaperoiden oma pesä, jossa voi hypätä viittomakielisen satujunan kyytiin.


Luckanin yhteydessä toimii kahvila, josta saa kahvia, lounasta ja virvokkeita.


Voit ladata tapahtuman ohjelman itsellesi tästä (ohjelma suomeksi ja ruotsiksi):


URSA VERBUM
.pdf
Lataa PDF • 515KB

Eikä tässä vielä kaikki! Ursa Verbumin oheisohjelmassa ovat tänä vuonna viittomakielinen runokurssi ja viittomakielinen runoklubi:


Viittomakielinen runokurssi


Perjantaina 25.8.2023 kello 18-21

Finlandssvenska teckenspråkiga r.f

Tilkankatu 7, Helsinki

Maksuton, ennakkoilmoittautuminen vaaditaan


Kutkuttaako runosuonta? Tervetuloa mukaan viittomakieliselle runokurssille! Runokurssilla, jota opettaa kansainvälisesti tunnustettu ruotsalainen viittomakieliartisti Jamila Ouahid, sukellamme syvemmälle viittomakielisen runouden saloihin. Pääsemme tutustumaan erilaisiin työskentelytapoihin ja oppimaan uusia tekniikoita viittomakielisen runouden luomiseen. Halukkaat pääsevät myös esittämään kurssilla tuotettuja runoja seuraavana päivänä järjestettävässä viittomakielisessä runoklubissa.


Huomaathan, että kurssille otetaan rajattu määrä osallistujia ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä tuottaja Teresa Tiaiselle: teresa@ursaminor.fi / 045 7877 2453.


Viittomakielinen runoklubi


Lauantaina 26.8.2023 kello 19-21

Luckan Helsingfors

Yrjönkatu 27, Helsinki

K-18, liput 5€


Kun päivä taittuu iltaan, on vuorossa jo perinteeksi muodostunut viittomakielinen runoklubi! Klubiohjelma on täynnä Visual Vernacularia, viittomakielistä ilmaisua ja runoutta niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin viittomakieliartisteilta. Yleisö pääsee halutessaan mukaan viittomilla ilotteluun Open Stagessa ja Sign Slamissa.


Lataa tästä runoklubin ohjelma itsellesi:


Runoklubi ohjelma
.pdf
Lataa PDF • 592KB

Tapahtuma ja sen oheisohjelmat toteutetaan yhteistyössä suomenruotsalaisen kulttuurikeskus Luckanin, Finlandssvenska teckenspråkigan, Viittomakielisen kirjaston ja Viittomakielialan Osuuskunta Vian kanssa. Tapahtumaa ovat tukemassa Taike, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto ja Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse.

44 katselukertaa

Comments


bottom of page