top of page

Pullopostia

Karhukonttorin blogista löydät uutisemme, lehdistötiedotteemme sekä muut ajankohtaiset tiedotteet.


Kuva: Florian Tirnovan

Karhukonttorin henkilöstössä tapahtui muutoksia tammikuussa, kun Charlotte Fagerström aloitti tuottajamme Teresa Tiaisen sijaisena. Ursa Minorilla Charlotte puuhastelee tuotannollisten tehtävien parissa, joihin kuuluu muun muassa toiminnan kehittämistä, suunnittelua ja koordinointia. Hän vastaa myös viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta.


Tuotannollisen työn lisäksi Charlotte sijaistaa Anne Sjöroosia tämän perhevapaan ajan ja tekee tuotantotalomme kautta tilaustöitä. Aikaisemmin Charlotte on työskennellyt erilaisissa tuotannollisissa tehtävissä etenkin media-alan parissa muun muassa sosiaalisen median toimittajana ja televisiotuottajana. Jos kaipaatte ammattitaitoista osaajaa, ota rohkeasti yhteyttä Charlotteen. Hän tarjoaa joukon erilaisia palveluita kuten:


  • Sosiaalisen median sisällöntuotantoa (sisällön suunnittelu, kirjoittaminen, editointi ja julkaisu)

  • Ohjelmatuotantoa (ohjelmien ideointi, suunnittelu, käsikirjoitus ja ohjaus)

  • Liikkuvan kuvan leikkaus, editointi ja tekstitys

  • Käännöstyöt

Charloten tavoittaa numerosta +3584578772453 tai sähköpostitse osoitteesta charlotte@ursaminor.fi.

21 katselukertaa

Päivitetty: 15. marrask. 2023
Edit 15.11.2023 - kyselyaikaa pidennetty 30.11.2023 asti.


S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr on myöntänyt avustusta Taidetta viittoen verkossa -hankkeelle, jossa tuotetaan ja kehitetään viittomakielistä verkko-opetusmateriaalia. Hanke jakautuu yhdelle lukuvuodelle 2023-2024 ja sen tavoitteena on parantaa viittomakielisten lasten ja nuorten taidekasvatuksen ja taideopetuksen saantia.


Yhtenä hankkeen kulmakivenä on lapsilähtöisyys. Siksi käynnistämmekin hankkeen valtakunnallisella kyselyllä, jonka tavoitteena on kartoittaa toiveita ja tarpeita opetusmateriaaleihin liittyen. Kyselyyn voivat vastata lapset, nuoret, heidän huoltajansa ja lasten ja nuorten parissa toimivat aikuiset, kuten opettajat.


Vastaamalla voit vaikuttaa siihen, millaista verkko-opetusmateriaalia tuotetaan.

Pääset vastaamaan kyselyyn alla olevasta linkistä. Kysymykset on laadittu on suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä. Vastausaikaa on 30.11. klo 16.00 asti.Verkko-opetusmateriaalit julkaistaan huhtikuussa 2024. Hankkeen kulusta tiedotetaan Ursa Minorin kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavilla.


Tiedustelut hankkeen koordinaattorilta:

Tuottaja Teresa Tiainen

teresa@ursaminor / 045 6877 465359 katselukertaa

Päivitetty: 6. lokak. 2023

Elokuun loppupuoli oli yhtä viittomakielisen kirjallisuuden ja ilmaisun juhlaa. Pääsimme nauttimaan viittomakielisen ja ilmaisun annista Ursa Verbum -päätapahtuman ja oheistapahtumien merkeissä.Ursa Verbum -tapahtuma järjestettiin viidennen kerran Luckan Helsingissä 25.-26.8.2023. Tämän vuoden kantavana teemana oli Musiikkia silmille. Viikonloppu piti sisällään runokurssin, viittomakielisen kirjallisuuden ja ilmaisun tapahtuma Ursa Verbumin sekä runoklubin.


Perjantaina ruotsalainen opettaja Jamila Ouahid johdatti osallistujat viittomakielisen runouden saloihin. Saimme nähdä orastavia runoilijan alkuja sekä uudelleen kukoistavia konkareita. Lauantaina oli puolestaan Ursa Verbumin vuoro. Pääsimme nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta, kuten Pecha Kucha-miniluennoista, paneelikeskustelusta, vauvojen satukylvystä ja walk-in pajoista. Viikonloppu huipentui lauantai-iltana järjestettyyn runoklubiin, jossa oli kattava kattaus viittomakieliartisteja Suomesta ja Ruotsista.


Jäikö tapahtuma osaltasi ohi? Paneelista ja runoklubista on kuvattu tallenteet Viittomakieliseen kirjastoon. Ne ovat katsottavissa osoitteessa www.viittomakielinenkirjasto.fi. Paneeli ja runoklubi on tulkattu suomeksi. Ainoastaan runoklubin esityksiä ei ole tulkattu.


Suurkiitokset tapahtuman yhteistyökumppaneille ja tukijoille Luckan Helsingfors, Finlandssvenska teckenspråkiga rf, Viittomakielinen kirjasto, Viittomakielialan Osuuskunta Via, Taiteen edistämiskeskus, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto ja Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse.


Huom! Varmista osallistumisesi ensi vuoden Ursa Verbum -tapahtumaan ja kirjaa seuraava päivämäärä ylös: 6.-7.9.2024. Tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan Luckan Helsingissä.
63 katselukertaa
bottom of page