top of page
IMG_4472.jpg

Ursa Verbum

IMG_3778 (1).jpg

Ursa Verbum

Kaikille avoin viittomakielisen kirjallisuuden tapahtuma

Ursa Verbum on viittomakielisen kirjallisuuden oma tapahtuma, jossa sukelletaan viittomakielisen ilmaisun koko kirjoon workshopien, walk-in työpajojen, luentojen, keskustelun ja viittomakielisen runoklubin muodossa. Ohjelmaa tähdittävät viittomakieliset lahjakkuudet niin Suomesta kuin kansainvälisiltäkin areenoilta.

Vuonna 2022 Ursa Verbum täytti kulttuurikeskus Caisan tilat viittovista käsistä, naurusta, ilosta ja luovasta ilmapiiristä

IMG_5026 (3).jpg
IMG_4313.jpg

Lauantaina 27. elokuuta 2022 Helsingissä kello 10-15 tähtipöly pöllysi, kun Ursa Minor järjesti viittomakielisen kirjallisuuden tapahtuman Ursa Verbumin kulttuurikeskus Caisassa. Tapahtuma toteutettiin ensimmäistä kertaa ja se keräsi paikalle noin sata kävijää. Tapahtumassa nostettiin esille viittomakielisen kirjallisuuden eri muotoja ja tapoja ilmaista niitä. Päätapahtuman lisäksi Ursa Verbumin oheisohjelmistossa oli jo paikkansa vakiinnuttanut viittomakielinen runoklubi ja sitä edeltävät kaksi viittomakielisen runouden workshopia, jotka toteutettiin nyt jo neljättä kertaa.

18.-19.6.2022

Giuseppe Giuranna: Visual Vernacular workshop

Visual Vernacular workshopissa syvennyttiin saksalaisen Giuseppe Giurannan VV-metodeihin ja osallistujat pääsivät luomaan omia VV-teoksiaan Giusepen oppien avulla.

27.8.2022 päivä

Päivätapahtuma:

Ursa Verbum

Viittomakielisen kirjallisuuden tapahtumassa päästiin tutustumaan taiteenlajiin ja tarjolla

oli monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille: satukylpyä pikkuväelle, kirjallisuuspesä lapsille, walk in -ilmaisupajoja sekä Pecha Kucha -miniluentoja.

26.8.2022

Twins Ouahid: Viittomakielisen ilmaisun iloa

Aminan ja Jamilan workshopissa sukellettiin viittomakielisen ilmaisun eri ulottuvuuksiin, kuten kehonkieleen ja tunteiden ilmaisuun. Workshopissa myös paneuduttiin ryhmätyöskentelyyn.

27.8.2022 ilta

Viittomakielinen runoklubi

Perinteisessä viittomakielisessä runoklubissa nähtiin kattaus kotimaisia esiintyjiä sekä tähtivieraat Amina ja Jamila Ouahid Ruotsista. Open Stagessa myös yleisö pääsi näyttämään taitojaan. Runoklubi taltioitiin viittomakieliseen kirjastoon.

Päivä täynnä naurua ja iloa

Voit palata 2022 Ursa Verbumin ja viittomakielisen runoklubin tunnelmiin selaamalla Heidi Koivisto Robertsonin ottamia kuvia tai katsomalla viittomakielisen runoklubin tallenteen viittomakielisessä kirjastossa.

IMG_4771.jpg
IMG_4313.jpg
IMG_3914.jpg
IMG_3711.jpg
IMG_3778 (1).jpg

Viittomakielinen runoklubi

Tallenne viittomakielisessä kirjastossa

Viittomakielinen runoklubi tallennettiin kokonaisuudessaan viittomakieliseen kirjastoon, jossa se on katsottavissa jälkikäteen. Pääset runoklubiin alla olevasta linkistä. Löydät myös aiempien vuosien runoklubien tallenteet viittomakielisestä kirjastosta!

IMG_4569.jpg

Kiitos tukijoillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

NMR Logotype CMYK FI BLUE.png
1200px-Logo_GoetheInstitut_2011.svg.png
HELSINKI_Tunnus_MUSTA__600x400px.jpg
oodi_logo.png
kl_fin_pysty_rgb-2.png
taike_vaaka_v2.png

Zagryda Sandholm-Aho

Heidi Koivisto Robertson

Liisa Syväsalmi

Satu Kankaanpää

Aino Laiho

Silja Ruonala

Olga Green

Quentin Green

Tessa Raurala

Oskari Salomaa

Caisa Helsinki

Kitari Mayele

Cafe Bruket

Giuseppe Giuranna

Amina Ouahid

Jamila Ouahid

Pieni Kasvikauppa

Viittomakielinen kirjasto

IMG_4120.jpg

Ursa Verbum 2023

Viittomakielistä kirjallisuutta juhlitaan jälleen elokuussa 2023. Seuraa somekanaviamme niin saat ensimmäisten joukossa lisätietoa syksyn tapahtumasta!

bottom of page