top of page

Ursa Verbum -tallenteet nyt katsottavissa Viittomakielisessä kirjastossa

Päivitetty: 6. lokak. 2023

Elokuun loppupuoli oli yhtä viittomakielisen kirjallisuuden ja ilmaisun juhlaa. Pääsimme nauttimaan viittomakielisen ja ilmaisun annista Ursa Verbum -päätapahtuman ja oheistapahtumien merkeissä.Ursa Verbum -tapahtuma järjestettiin viidennen kerran Luckan Helsingissä 25.-26.8.2023. Tämän vuoden kantavana teemana oli Musiikkia silmille. Viikonloppu piti sisällään runokurssin, viittomakielisen kirjallisuuden ja ilmaisun tapahtuma Ursa Verbumin sekä runoklubin.


Perjantaina ruotsalainen opettaja Jamila Ouahid johdatti osallistujat viittomakielisen runouden saloihin. Saimme nähdä orastavia runoilijan alkuja sekä uudelleen kukoistavia konkareita. Lauantaina oli puolestaan Ursa Verbumin vuoro. Pääsimme nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta, kuten Pecha Kucha-miniluennoista, paneelikeskustelusta, vauvojen satukylvystä ja walk-in pajoista. Viikonloppu huipentui lauantai-iltana järjestettyyn runoklubiin, jossa oli kattava kattaus viittomakieliartisteja Suomesta ja Ruotsista.


Jäikö tapahtuma osaltasi ohi? Paneelista ja runoklubista on kuvattu tallenteet Viittomakieliseen kirjastoon. Ne ovat katsottavissa osoitteessa www.viittomakielinenkirjasto.fi. Paneeli ja runoklubi on tulkattu suomeksi. Ainoastaan runoklubin esityksiä ei ole tulkattu.


Suurkiitokset tapahtuman yhteistyökumppaneille ja tukijoille Luckan Helsingfors, Finlandssvenska teckenspråkiga rf, Viittomakielinen kirjasto, Viittomakielialan Osuuskunta Via, Taiteen edistämiskeskus, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto ja Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse.


Huom! Varmista osallistumisesi ensi vuoden Ursa Verbum -tapahtumaan ja kirjaa seuraava päivämäärä ylös: 6.-7.9.2024. Tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan Luckan Helsingissä.
53 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page