top of page

VIITTOMAKIELINEN LASTENKULTTUURIHANKE

kysely

KYSely viittomakielisten lasten ja nuorten taideharrastuksista

Taideharrastuksia löytyy Suomessa joka lähtöön niin kunnilta kuin yksityiseltä sektorilta. Vaan kuinka paljon Suomesta löytyy viittomakielisiä taideharrastuksia?

Ei melkein yhtään.

Siksi Ursa Minor on käynnistänyt Taiteen edistämiskeskus TAIKEn tuella viittomakielisen lastenkulttuurin edistämishanke LAKUn, joka pyrkii paitsi parantamaan viittomakielisen lastenkulttuurin asemaa Suomessa, myös tukemaan viittomakielisten lasten koko lapsuuden mittaista taiteilijapolkua.

Kyselyn avulla kartoitetaan viittomakielisten lasten tarve taideharrastuksiin.

 

On jo selvää, että taideharrastukset auttavat lapsia ja nyt kartoiteaan missä Suomessa löytyy lapsia jotka haluavat/tarvitsevat taideharrastuksia kuntaansa. 

 

Kysely ei lupaa taideharrastuksia joka paikkaan, mutta jaamme tiedon myös lastenkulttuurikeskuksille, jotta he voivat mahdollistaa viittomakielisten lasten pääsemisen taideharrastuksiin ilman hankaluuksia.

Pyydämme, että pienten lasten vanhemmat täyttävät kyselyn yhdessä lapsen kanssa. Jos lapsia on useita perheessä, toivomme että vanhemmat täyttävät kyselyn useaan otteeseen.

Kyselyyn voivat vastata kaikki lapset ja nuoret, jotka käyttävät edes vähän viittomakieltä, esim kuurot, huonokuuloiset, sisäkorvaistutteen käyttäjät, sodat (kuurojen lasten kuulevat sisarukset) ja codat (kuurojen vanhempien kuulevat lapset). Kyselyyn voi vastata suomen, ruotsin tai englannin kielellä.

Jos sinulla on kysymyksiä tai lisäkommentteja kyselyyn voit ottaa yhteyttä sähköpostilla zagryda@ursaminor.fi tai videoviestillä whatsappiin +358 45 7877 2453.

Kyselyn löydät tästä tekstin alta tai voit vastaa kyselyyn erillisestä linkistä: https://webropol.com/s/viittomakielistenlastentaideharrastukset

Kyselyn alustan sponsoroi Webropol palvelu.

Kysely on päättynyt 31.12.2020.

lakua TUKEE

taike_vaaka_v2.png
webropol-logo-tagline-ro-orange-600x162.
bottom of page