© Ursa Minor 2019

LAKU - OMAKIELISTÄ TAIDETTA VIITTOMAKIELISILLE

LAPSILLE & NUORILLE

LAKU-hanke on osa Ursa Minorin viittomakielisen lastenkulttuurin edistämisohjelmaa, jonka tavoitteena on aktivoida viittomakielisiä lapsia ja nuoria omakielisen taiteen ja kulttuurin pariin. Näemme lapset ja nuoret kulttuurin ja taiteen kokijoina, toimijoina ja harrastajina, jotka luovat itse aktiivisesti viittomakielistä lasten- ja nuortenkulttuuria sekä määrittävät mitä se on ja mitä se heille merkitsee. Haluamme vakiinnuttaa viittomakielilähtöiset taidemenetelmät osaksi lasten ja nuorten elämää, ja siten pyrkiä ennaltaehkäisemään syrjäytymistä sekä vahvistamaan kielellistä ja kulttuurista identiteettiä.

 

Ursa Minorin LAKU-hankkeessa toteutetaan lukukauden aikana kaksi viittomakielistä taidepajaa, joiden vetäjinä toimivat viittomakieliset taideopettajat. Keväällä 2019 toteutettiin valokuvaus- ja tanssipajat, joista jälkimmäisessä yhteistyökumppaninamme toimi Musiikkikeskus Resonaari. Syksyllä 2019 on vuorossa teatteri- ja elokuvapajat. Pajat toteutetaan Pitäjänmäen koululla ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Teatteripajaan voivat ilmoittautua 7-11 vuotiaat ja elokuvapajaan 12-16 vuotiaat lapset ja nuoret.

Hanketta ovat tukemassa Taiteen edistämiskeskus ja Helsingin kaupunki.

ILMOITTAUTUMINEN PAJOIHIN NYT KÄYNNISSÄ!

Haluatko ilmoittaa lapsesi mukaan pajoihin? Laita viestiä tuottaja Zagryda Sandholmille: zagryda@ursaminor.fi. Ilmoittautuminen käynnissäpajojen alkuun (7.10.2019 elokuvapaja ja 8.10. teatteripaja) asti.

Puraisiko teatterikärpänen? Oletko 7-11 vuotias Tule siis mukaan teatteripajaan! Pajassa heittäydytään roolityöskentelyn ihmeelliseen maailmaan ja tutustutaan mm. improvisoinnin jaloon lajiin sekä ryhmätyöskentelytaitoihin. Pajan opettajana toimii Noora Karjalainen ja paja on osa hänen opetusharjoitteluaan Teatterikorkeakoulun teatteripedagogiikan maisteriohjelmaan.

Tiistaisin klo 14:30-16:00

8.10.-17.12.2019

(Huom! Syyslomaviikolla 42 ei pajaa)

Paikka: Pitäjänmäen koulu

Teatteripaja

Nyt pääset sukeltamaan elokuvien tekemisen maailmaan, sillä LAKU järjestää ensimmäisen elokuvapajansa! Pajassa nuoret pääsevät yhdessä suunnittelemaan, näyttelemään, kuvaamaan ja ohjaamaan oman elokuvansa. Pajan vetäjänä toimii Valeria Borovskaya. Paja on suunnattu 12-16 vuotiaille. 

Maanantaisin klo 14:30-16:00
(Paitsi viimeinen kerta keskiviikkona 11.12.2019)

7.10.-11.12.2019

(Huom! Syyslomaviikolla 42 ei pajaa)

Paikka: Pitäjänmäen koulu

Elokuvapaja

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle