top of page

la 16. jouluk.

|

Helsinki

VIITTOMAKIELINEN OPASTUS: Omenan tuoksu

Viittomakielinen opastus kulttuurikeskus Caisan joulukuun näyttelyyn. Oppaana Aino Laiho.

Lippuja ei ole myynnissä
Katso muita tapahtumia
VIITTOMAKIELINEN OPASTUS: Omenan tuoksu
VIITTOMAKIELINEN OPASTUS: Omenan tuoksu

Paikka & aika

16. jouluk. 2023 klo 13.00 – 14.00

Helsinki, Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Omenan tuoksu perustuu Halabjassa vuonna 1988 tapahtuneeseen kansanmurhaan, joka on historian suurin siviileihin kohdistunut kaasuhyökkäys.

Iskussa kuoli paljon naisia ja lapsia ja se on jättänyt lähtemättömät jäljet kurdiväestöön. Kaasuun oli sekoitettu omenan tuoksua, ettei kukaan epäilisi mitään.

Elokuvan keskushenkilö 17-vuotias Amira kärsii vakavista kivuista ja hengitysoireista. Teos piirtää kuvan invalidisoituneesta Amirasta ja sodan ja väkivallan pitkäaikaisista seurauksista.

Manuchar yhdistelee dokumentaarisia keinoja fiktioon ja käyttää teoksessa mm. entisen sotapakolaisen runoja ja päiväkirjamerkintöjä. Manucharilla on taustansa vuoksi henkilökohtainen suhde Halabjaan. Hän on kiinnostunut erityisesti naisten ja lasten tarinoista, jotka sotakokemuksissa harvoin pääsevät esiin. Teoksen yhtenä teemana on traumat, jotka holokaustia tutkineiden mukaan periytyvät kolmanteen sukupolveen.

Omenan tuoksu, videoteos:

Kesto on 8 min 45 sekuntia, 4K

Kielet: suomi ja kurdi

Teos ei sovellu lapsille.

Sisältövaroitus: Hyvä katsoja, otathan huomioon, että jotkut teoksista voivat olla teemaltaan ahdistavia, eivätkä sovellu lapsille tai herkille katsojille.

Kulttuurikeskus Caisa tarjoaa viittomakielisen opastuksen näyttelyyn lauantaina 16.12.2023 kello 13:00-14:00. Oppaana toimii natiiviviittoja Aino Laiho. Opastukseen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa näyttelystä täällä.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page