top of page

la 14. toukok.

|

Kulttuurikeskus Caisa

Viittomakielinen opastus Kulttuurikeskus Caisassa

Keke Leppälän MODERN MOVES valokuvanäyttely keskittyy urbaanin kaupunkikulttuurin timanttiin: skeittaukseen. Näyttely heijastelee lajin vapautta ja puhuttelee myös skeittaukseen vihkiytymättömiä. Viittomakielinen opastus, johon on vapaa pääsy.

Viittomakielinen opastus Kulttuurikeskus Caisassa

Paikka & aika

14. toukok. 2022 klo 13.00

Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Viittomakielinen (suomalainen viittomakieli) opastus lauantaina 14.5.2022 klo 13–14.  Keke Leppälän valokuvanäyttely keskittyy urbaanin kaupunkikulttuurin timanttiin: skeittaukseen. Näyttely heijastelee lajin vapautta ja puhuttelee myös skeittaukseen vihkiytymättömiä.  

Skeittaus poikkeaa perinteisistä urheilulajeista vapaudessaan, avoimuudessaan ja luovuudessaan. Skeitata voi kenen kanssa vain, melkein missä vain ja miten vain – vain mielikuvitus asettaa rajat.  

Skeittauksessa voi unohtaa harjoitusajat ja hypätä laudan päälle, kun siltä tuntuu. Se lienee yksi syy, miksi laji vetää puoleensa niitäkin, jotka eivät välttämättä enemmistön näkökulmasta ole voittajia tai kuulu joukkoon. Skeittikulttuurissa on tilaa kaikille.  Korona-aikana monet harrastukset ja kulttuuririennot loppuivat kuin seinään. Skedeyksen kanssa kävi päinvastoin: skedekaupoista myytiin laudat loppuun, kun skeittaajat valtasivat kadut.  

Kaupunkikulttuuria saatetaan usein vähätellä ja sysätä sivuun, kun tilalle tulee “tärkeämpiä” tai kannattavampia ehdotuksia, kuten Suvilahti DIY -skeittiparkin kohdalla. Kaupungin rosoiset kulttuuriaarteet ovat kuitenkin tärkeä osa urbaanin elämän ydintä, mikä myös heijastuu näyttelyn teoksissa.  

Skeittaus on alussa vaikeaa ja vaatii kovaa treeniä. Sitkeät toistot, yritykset ja erehdykset vievät aina eteenpäin. Se on hyvä elämänohje: ei pidä luovuttaa liian helpolla, vaan jatkaa yritystä, kunnes onnistuu. Joskus se voi viedä kauan, mutta sitä mahtavampi on fiilis, kun oppii uutta ja temppu onnistuu.  

Skedeys on ensisijaisesti hauskanpitoa kavereiden kanssa – skeittausta juuri siellä, missä ihmisiä ja soveltuvaa kaupunkiympäristöä sattuu olemaan. Kuvat kertovat omaa vahvaa tarinaansa ja houkuttelevat astumaan laudalle.   Näyttely on avoinna Caisan aukioloaikoina.

Lisätietoa Kulttuurikeskus Caisan kotisivuilla: http://www.caisa.fi/fi/tapahtumat/event/C630610738B76FC93E8D930553092E22/Keke_Lepp_l___MODERN_MOVES

bottom of page