top of page

la 17. kesäk.

|

Kulttuurikeskus Caisa

Ben Vale: Poikien juttuja

Viittomakielinen opastus Ben Valen näyttelyyn "Poikien juttuja" Caisan galleriassa. Oppaana toimii Aino Laiho. "Tämä näyttely kertoo miehistä. Tarkemmin sanottuna transmiehistä, eli miehistä, jotka on syntymässä määritelty tytöiksi, mutta jotka ovat sittemmin ymmärtäneet olevansa miehiä."

Ben Vale: Poikien juttuja

Paikka & aika

17. kesäk. klo 13.00 – 14.00

Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Tämä näyttely kertoo miehistä. Tarkemmin sanottuna transmiehistä, eli miehistä, jotka on syntymässä määritelty tytöiksi, mutta jotka ovat sittemmin ymmärtäneet olevansa miehiä. Valokuvaprojekti on toteutettu tiiviissä yhteistyössä kuvien mallien kanssa ja kuvien tarinat heijastelevat sekä valokuvaajan että mallien kokemuksia. Projektin tarkoituksena on tehdä transmieheyttä näkyväksi oikeiden transihmisten kokemusten kautta ja näin rikkoa yksinkertaistettua mielikuvaa transmiehistä homogeenisenä joukkona. ”Olen rajannut aiheekseni transmiehet, sillä itse transmiehenä koen, että minun on helpompi käsitellä tätä aihetta, kuin esimerkiksi sukupuolen moninaisuutta kokonaisuutena. Tässä näyttelyssä olen käyttänyt omia ja mallieni tarinoita kuvien pohjana. Tarkoituksenani on näin luoda mahdollisimman monipuolinen kuva erilaisista transmiehen elämään liittyvistä aiheista. Huomaattehan, että jokainen projektiin osallistunut on paljon enemmän, kuin mitä kuvista voi päätellä ja nämä kuvat ovat vain pieni kurkistus joihinkin silloin tällöin transmiehen elämässä piipahtaviin teemoihin. Näyttelyn tavoite on paitsi tarjota transmiehille vertaiskokemuksia, myös laajentaa ihmisten käsitystä transmieheydestä lähemmäs sitä monipuolista ihmisjoukkoa, joka tämän nimikkeen alle mahtuu.” ”Olen Ben Vale, helsinkiläinen nykytaiteilija ja insinööri. Pääsääntöiset työskentelymetodini ovat valokuvaus ja öljyvärimaalaus, mutta teen toisinaan myös esimerkiksi ruokaveistoksia, videoteoksia ja grafiikkaa. Lisään teoksiini usein pieniä humoristisia ja surrealistisia elementtejä, joita voi etsiä myös tästä näyttelystä. Olen taiteen kentällä uusi tekijä ja Poikien juttuja onkin ensimmäinen soolonäyttelyni – toivottavasti pidätte siitä!” Näyttely sopii kaiken ikäisille. Näyttelyn tekstit ja kuvailutulkkaus ainakin suomeksi ja englanniksi. Vapaa pääsy

Tapahtuman kieli: Opastus suomalaisella viittomakielellä, ei tulkkausta suomeksi. Oppaana toimii viittomakielinen natiivi Aino Laiho.

Linkki näyttelyn sivuille

bottom of page